263,00 Kč – 2 630,00 Kč s DPH
Prvotřídní nikaragujská káva z oblasti Matagalpa nabízí příjemně květinový a sladký šálek s výraznou citrusovou kyselinkou. Tato káva se dokonce umístila v soutěži “Cup of Excellence 2021”.
Ve velmi hornaté oblasti středoamerické Nicaraguy, v chladných horách oblasti Matagalpa, se v nadmořské výšce 1 150 m.n. m. prolínají lesy s kávovými plantážemi. V místní farmě Finca Buena Esperanza jsou pěstovány a zpracovávány jedny z nejlepších druhů káv v zemi, mezi které patří i káva Nicaragua Natural Arabica. Paní Sandra Ortiz se svou rodinou považují kvalitu kávových zrn a zároveň dlouhodobě udržitelný rozvoj za své hlavní priority. Tzv. “kávové třešně” (červené plody kávovníku s kávovým zrnem uvnitř) se po ručním sběru nejprve suší na přirozeném světle po dobu až 15-ti dní. Aby byl proces sušení rovnoměrný, je potřeba je několikrát denně prohrabovat. Jakmile kávové třešně dosáhnou požadovaný stupeň vlhkosti, melou se, čímž se z nich odstraní dužina. Následně se samotná zelená zrna prosévají a třídí. Náročná a poctivá práce se farmářům vyplatila, o čemž svědčí i umístění v mezinárodní soutěži “Cup od Excellence 2021”. Více o této výtečné kávě naleznete níže v příběhu kávy.
Celý příběh kávy:
Hmotnost | - |
---|---|
Mletí | zrnková, espresso, mokka, french press, turek, džezva, aeropress, vakuum pot |
Sáček | 100g, 250g, 500g, 1000g |