Nicaragua Matagalpa Cup of Excellence

Neohodnoceno
Excelentní káva z Nicaragui, která zíkala i renomovené ocenění udělované asociací SCA "Cup of Excellence"
hmotnost
způsob mletí
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
347,50 Kč 347,50 Kč 347,50 Kč 347,50 Kč 347,50 Kč 347,50 Kč 1 390 Kč 1 390 Kč 1 390 Kč 1 390 Kč 1 390 Kč 1 390 Kč 149 Kč 149 Kč 149 Kč 149 Kč 149 Kč 149 Kč 695 Kč 695 Kč 695 Kč 695 Kč 695 Kč 695 Kč od 149 Kč 310,27 Kč bez DPH 310,27 Kč bez DPH 310,27 Kč bez DPH 310,27 Kč bez DPH 310,27 Kč bez DPH 310,27 Kč bez DPH 1 241,07 Kč bez DPH 1 241,07 Kč bez DPH 1 241,07 Kč bez DPH 1 241,07 Kč bez DPH 1 241,07 Kč bez DPH 1 241,07 Kč bez DPH 133,04 Kč bez DPH 133,04 Kč bez DPH 133,04 Kč bez DPH 133,04 Kč bez DPH 133,04 Kč bez DPH 133,04 Kč bez DPH 620,54 Kč bez DPH 620,54 Kč bez DPH 620,54 Kč bez DPH 620,54 Kč bez DPH 620,54 Kč bez DPH 620,54 Kč bez DPH od 133,04 Kč bez DPH
Dostupnost: Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Nicaragua Matagalpa Cup of Excellence
Neohodnoceno

Detailní popis produktu

Prvotřídní nikaragujská káva z oblasti Matagalpa nabízí příjemně květinový a sladký šálek s výraznou citrusovou kyselinkou. Tato káva se dokonce umístila v soutěži “Cup of Excellence”. Ve velmi hornaté oblasti středoamerické Nicaraguy, v chladných horách oblasti Matagalpa, se v nadmořské výšce 1 150 m.n. m. prolínají lesy s kávovými plantážemi. V místní farmě Finca Buena Esperanza jsou pěstovány a zpracovávány jedny z nejlepších druhů káv v zemi, mezi které patří i káva Nicaragua Natural Arabica. Paní Sandra Ortiz se svou rodinou považují kvalitu kávových zrn a zároveň dlouhodobě udržitelný rozvoj za své hlavní priority. Tzv. “kávové třešně” (červené plody kávovníku s kávovým zrnem uvnitř) se po ručním sběru nejprve suší na přirozeném světle po dobu až 15-ti dní. Aby byl proces sušení rovnoměrný, je potřeba je několikrát denně prohrabovat. Jakmile kávové třešně dosáhnou požadovaný stupeň vlhkosti, melou se, čímž se z nich odstraní dužina. Následně se samotná zelená zrna prosévají a třídí. Náročná a poctivá práce se farmářům vyplatila, o čemž svědčí i umístění v mezinárodní soutěži “Cup od Excellence 2021”.